Во ова издание, разоткриваме серија невистини од Драган Павловиќ Латас за проектот Скопје 2014. Откриваме и дезинформации дека Фондацијата на Сорос го финансирала спорниот камп на Првиот скопски извиднички одред, како и дека од деца во училишта се собира генетски материјал.

 

Автор и водител: Петрит Сарачини

Камера: Атанас Петровски

Монтажа: Ариан Мехмети