Повикот за краткорочни изборни набљудувачи трае до 30 септември, ЦИВИЛ одговори на прашањата од заинтересираните

ЦИВИЛ ги потсетува сите заинтересирани полнолетни граѓанки и граѓани дека во тек е повикот за аплицирање за краткорочни изборни набљудувачи на ЦИВИЛ. Крајниот рок за пријавување е 30 септември, до 17 часот.


ЦИВИЛ ги повика политичките партии и независните кандидати редовно да информираат за своите активности

ЦИВИЛ, како организација што спроведува мониторинг на изборите, како и на политичките процеси и настани, ги повика сите политички партии и независни кандидатки и кандидати редовно да испраќаат информации и соопштенија за своите решенија, ставови и активности.